Online scanners

Dela

Om du är osäker på att ditt nuvarande antivirus inte riktigt gör sitt jobb eller om din dator uppför sig konstigt kan du alltid scanna online för att se om din dator är drabbad av virus eller av något annat elände. Det finns två riktigt bra online scanners som vi på antivirusguide.nu varmt kan rekommendera. Tänk bara på att en onlinescanner aldrig kan ersätta ett antivirus eftersom den bara hittar befintliga virus och inte stoppar virus. Om din dator har drabbats virus innan du scannar din dator finns det risk att både du och din dator redan har lidit skada.

Panda Active Scan

Pandas onlinescanner är nätets kanske bästa verktyg om du vill skanna efter virus, trojaner, spionprogram och andra skadliga koder online. Precis som Pandas suveräna antivirus uppdateras deras onlinescanner med de allra senaste virusdefinitionerna och är lika bra på att hitta virus och andra skadliga program som deras antivirus. Det här gör att du kan lita på Panda Active Scan. Om du väljer att scanna online med Panda Active Scan kommer du garanterat få veta om du har virus i din dator eller inte. Om så skulle vara fallet bör du avinstallera ditt nuvarande odugliga antivirus och installera ett bättre antivirus istället, till exempel Panda Cloud.

http://www.pandasecurity.com/sweden/homeusers/solutions/activescan/

F-Secure Online Scanner

F-Secures onlinescanner är också ett grymt bra verktyg för dig som vill scanna online. Scannern uppdateras ständigt med nya virusdefinitioner och hittar alla slags virus, trojaner och spionprogram. Den stora fördelen med F-Secures onlinescanner är att den även kan ta bort den skadliga koden vilket få andra onlinescanners kan skryta med. Naturligtvis bör du direkt efter att du tagit bort de skadliga koderna skaffa ett nytt och bättre antivirus så du slipper att drabbas igen. F-Secure har även ett riktigt bra antivirus som du kan testa.

http://www.f-secure.com/sv/web/home_se/online-scanner