Så här bekämpar du Adware

Dela

Under de senaste åren har Adware blivit ett gissel som inte bara drabbar datorer utan även surfplattor och mobiltelefoner. Adware är ett lite program som i tid och otid poppar upp en massa irriterande reklam framför dig på skärmen. Vill det sig riktigt illa kan popuprutor dyka upp nästan varje gång du klickar på något i webbläsaren eller när du använder en app i din mobiltelefon. Dessutom kan Adware ändra på din webbläsares startsida och sökmotor utan att du kan få bort det.

Bekämpa Adware

Tack och lov finns det medicinering för det här. Om det är din mobil som har drabbats kan antivirusguide.nu rekommendera Panda för Android eller iOS som är grymt bra på att ta bort Adware, och för dig som har fått Adware i datorn rekommenderar vi AdwCleaner som är ett riktigt bra gratis anti-Adwareprogram. Med detta lilla program, som du inte ens behöver installera i datorn, kan du snabbt skanna datorn efter Adware och sedan klicka på Delete så börjar AdwCleaner plocka bort allt Adware inklusive den oönskade startsida och sökmotor du har drabbats av. En omstart krävs men sedan är allt skräp borta och du kan sluta att förbanna din dator och webbläsare.

Varför reagerar inte mitt antivirus?

Ja, varför reagerar inte alltid antiviruset på Adware? Jo, det är nämligen så att Adware per definition inte är ett virus, en trojan eller något skadligt program utan är helt enkelt ett litet program som presenterar annonser. Det befinner sig alltså i gråzonen för vad som är okej och vad som inte är okej.

Antivirus som funkar mot Adware!

Idag har emellertid de flesta antivirus börjat reagera på oönskat Adware så om du skaffar dig ett riktigt bra antivirusprogram slipper du förmodligen Adware i framtiden. Testa Pandas betalversion gratis eftersom deras kommersiella version är riktigt bra mot Adware i datorn. Panda är inte bara bra på att bekämpa Adware utan även allt annat som kan drabba din dator. Rekommenderas av oss på antivirusguide.nu!